Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Οκτώβριος, 2014

Το τραγούδι της Μητέρας μου.

Θα σου φυτέψω πιπεριά του κόσμου η κακογλωσσιά να μη σε πιάνει. Θα κάψω πέτρες στη φωτιά θα βγάλω ρίζα από ροδιά μαύρο λιβάνι.

Η ιστορία της Ηλείας.

Έκταση:  2.681  τ. χλμ.  Κάτοικοι:  192.340 Πεδινός και εύφορος είναι στο μεγαλύτερό μέρος του ο νομός Ηλείας. Η παραλιακή πεδιάδα της Μανολάδας και οι εκτεταμένες πεδιάδες της Γαστούνης, της Αμαλιάδας και του Πύργου σχηματίζουν τη μεγαλύτερη πεδινή έκταση της Πελοποννήσου, την πεδιάδα της Ηλείας. Μαζί με τις κοιλάδες του Αλφειού και του Πηνειού, με τη στενή πεδιάδα του κόλπου της Κυπαρισσίας, καταλαμβάνουν έκταση 1.530.000 στρεμμάτων: Είναι το 58,7% της συνολικής έκτασης του νομού.

Να αρμενίζεις.

Εικόνα
Όπου συννεφιά και κόσμος. Το γνωρίζουν οι ναυτικοί. Το ξέρουν όσοι ταξιδεύουν. Όσοι βολτατζάρουν. Οι ποντοπόροι. Αυτοί που αγαπούν τη θάλασσα. Την αρμυρή δροσιά της.

"Πώς μπόρεσες να πεθάνεις χωρίς εμένα;"

Η απώλεια του συντρόφου μ' ένα τόσο οριστικό τρόπο, όπως ο θάνατος, αφήνει πολλές ανοιχτές πληγές, που δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμες. Αυτό γινόταν από κτίσεως κόσμου και θα εξακολουθήσει να επαναλαμβάνεται, όσο υπάρχουν άνθρωποι.