Αναρτήσεις

Προβολή αναρτήσεων από Σεπτέμβριος, 2018

Για τα γενέθλιά σου, γιε μου...

Σαν σήμερα, πως πέρασαν είκοσι κιόλας χρόνια, λίγα, μα που η χάρη σου, τα έκανε αιώνια...Μεγάλωσες κι ανδρώθηκες, κι έγινες παλικάρι λεβέντη μου, μοναδικό του μόχθου μου καμάρι, σε χαίρομαι στη νιότη σου και που δειλά δειλά και με περίσσια φρόνηση, ανοίγεις τα φτερά σου...... Χρόνια πολλά σου εύχομαι, γιε μου, να τα χιλιάσεις...κι ότι ευτυχία και χαρά υπάρχει, να δοξάσεις,να γίνεις πρώτα «άνθρωπος» σωστός κι ειλικρινείς και να γευθείς τις δάφνες σου μιας άξιας προκοπής. Ότι εφόδια σου χρωστώ, θα έχεις στη ζωή σου κι αν τη ψυχή μου χρειαστείς, κι αυτή είναι δική σου,μα ένα μονάχα αντάλλαγμα σαν χάρη σου ζητώ..... Να 'μαι για το καμάρι μου περήφανος που ζω...!!!!!!!! Χρόνια  πολλά γιε μου.

Όνος όνον τρίβει.

Είναι αποδεδειγμένο, αυτοί που σε κολακεύουν στην αρχή, αυτοί που δεν ανέχονται ούτε ένα χνούδι στο πανωφόρι σου και τρέχουν να το αφαιρέσουν, στο τέλος θα γίνουν οι μεγαλύτεροι συκοφάντες σου, αλλά εσύ από μικρός, από άγια χείλη άκουσες, έμαθες πώς φέρεται ο Περικλής σε υβριστή του και δεν απορείς, δεν ταράζεσαι, ετοιμάζεις το ελάχιστό σου φως, το λυχναράκι σου, να τους το δώσεις να γυρίσουν σπίτι τους οι άνθρωποι, μην γκρεμοτσακιστούν μες στα σκοτάδια τους.

Γι’ αυτόν και μόνο*

– Πόσα «όχι» έχεις; – Χίλια. – Είναι λίγα -αλλά μην το βάζεις κάτω- για να αποκτήσεις ένα ναι χρειάζεσαι τρεις χιλιάδες, αυτή είναι η ισοτιμία τους.  

Θ(έρως), τρύγος, πόλεμος...

Εικόνα
  Η ώρα του τρύγου ξεκίνησε. Για όσους έχουν αναμνήσεις από τα παιδικά τους χρόνια στο χωριό θα θυμούνται ότι ήταν μια γιορτή λίγο πριν από το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς. Με τα πατητήρια, τα τραγούδια και τα μεθυστικά αρώματα από τα σταφύλια. Τώρα ζούμε τα… σταφύλια της οργής…  Πηγή:tanea.gr