Το θέμα.

Το θέμα είναι να μην σε φωνάξουν, γιατί άμα σε φωνάξουν θα πας. Θα πρέπει να έχεις εργαστεί σκληρά πάνω σ΄ αυτό, να έχεις προετοιμαστεί, να  έχεις κάνει τα πάντα ώστε να ακουστεί καθαρά, όχι αυτός, ποτέ αυτός, αν κάποιος παρ΄ ελπίδα αναφέρει το όνομά σου.

Ακόμα καλύτερα θα είναι να είσαι κρυμμένος, εξαφανισμένος, να μη σε βλέπουν, να μη σε σκέφτονται ποτέ, να μην περνάει η περίπτωσή σου καν από το μυαλό τους. Να είσαι μακριά, τόσο μακριά που να μην προλαβαίνεις να φτάσεις ποτέ την ώρα που σε χρειάζονται αυτοί. Να είσαι σε άγονη γραμμή. Ναι, τότε θα είναι όλα καλά, θα είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Θα είσαι στον δρόμο σου. Θα είσαι στον κόσμο σου, στους ανθρώπους τους δικούς σου, στη γη και στο αγρόκτημά σου. Στην πέτρα σου. Θα σκάβεις. «Τα περισσότερα σκάψε στον ίδιο τόπο να τα βρεις».
Το θέμα είναι να μην σε φωνάξουν, γιατί άμα σε φωνάξουν θα πας. Πάει να πει τότε πως κάτι έκανες, τους κουνήθηκες και σε είδαν, ανέμισες μαντίλι, έστειλες μήνυμα με το κοράκι, ακούστηκε το κρα, άναψες φωτιά, ανέβηκε καπνός, κατάλαβαν πως θέλεις, πως είσαι έτοιμος να τρέξεις και να πας, να παρουσιαστείς, να πεις τα λόγια που σου έχουν γράψει, να βάλεις το κουστούμι που σου έχουν ράψει.
Το θέμα είναι να μην σε φωνάξουν, γιατί άμα σε φωνάξουν θα πας. Γι’ αυτό μακριά, μην αγοράζεις καινούργια παπούτσια, όλα τα βλέπουν, όλα τα γνωρίζουν, ένα μόνο δε γνωρίζουν, ότι  μπορεί  και κάποιος να μη θέλει να σβήσει τη φωτιά του, ότι μπορεί με αυτήν να κρατά το νερό της δεξαμενής ζεστό για την ώρα που θα κατέβει αυτός που θα ταράξει τα νερά.

Θοδωρής Γκόνης
Πηγή:protagon.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος και το κρασί στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα.