Δασικοί Χάρτες: Αμφισβητείται η μισή Νεάπολη!

Αναστατωμένοι και αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Νεαπόλεως στη Βουπρασία από την ανάρτηση των δασικών χαρτών αφού η μισή Νεάπολη, χαρακτηρίζεται ως…δασική έκταση!



Οι κάτοικοι τις τελευταίες μέρες έχουν επικοινωνήσει με το δασαρχείο Αμαλιάδος, με Υπουργεία και υπηρεσίες στην Αθήνα, με το δασαρχείο Αμαλιάδος προσπαθώντας να πείσουν τους αρμοδίους ότι οι εκτάσεις που έχουν χαρακτηρισθεί αυθαιρέτως ως δασικές έχουν παραχωρηθεί από το 1955 και έπειτα σε κατοίκους της κοινότητας Μπεντενίου, μετέπειτα Νεαπόλεως. Οι κάτοικοι έχουν όλα τα έγγραφα στην κατοχή τους και τώρα καλούνται να αποδείξουν ότι «δεν είναι ελέφαντες». Το πρόβλημά τους το γνωρίζει και ο δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης και έχει αποστείλει σχετικές επιστολές στα αρμόδια υπουργεία επισημαίνοντας τα λάθη και παραλείψεις των αναρτήσεων των δασικών χαρτών.
Αμφισβητούνται 4.000 στρέμματα
«Η Νεάπολη Βουπρασίας αποτελείται από 8.800 στρέμματα. Σύμφωνα με την ανάρτηση των δασικών χαρτών, αμφισβητούνται περίπου 4.000 στρέμματα, δηλαδή το 48% της Νεαπόλεως!», τονίζει στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Καστανάς Αντώνης παλαιός πρόεδρος της κοινότητας και άριστος γνώστης του προβλήματος.
Να σημειωθεί ότι οι εκτάσεις έχουν παραχωρηθεί από τα μέσα της  δεκαετίας του ’50 με Βασιλικά Διατάγματα και υπάρχουν στην ΤΚ όλα τα σχετικά έγγραφα.
Όλοι οι κάτοικοι έχουν πρόβλημα. Επιπλέον όπως επισημαίνει ο κ. Καστανάς, αυτές οι εκτάσεις καλλιεργούνται και μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ οι ιδιοκτήτες  τους επιδοτούνται. Με βάση αυτό το δεδομένο ο κ. Καστανάς θέτει δύο «καυτά» ερωτήματα προς τους αρμοδίους των Αθηνών: πρώτον: «δεν καταλαβαίνει το κράτος ότι με τις λαθεμένες αναρτήσεις που έκανε δημιουργεί πρόβλημα σε όλους μας και κινδυνεύουμε να χάσουμε χρήματα από επιδοτήσεις;» και δεύτερον: «δεν καταλαβαίνουν ότι θα φάμε «καμπάνα» από την ΕΕ αφού σύμφωνα με τους λαθεμένους χάρτες φαινόμαστε ότι τόσα χρόνια πέρναμε επιδοτήσεις καλλιεργώντας δασικές εκτάσεις;». Δύο πολύ σοβαρές παρατηρήσεις από έναν έμπειρο αυτοδιοικητικό.
Πηγή:patrisnews

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ο Τρύγος και το κρασί στην Ελλάδα του χθες και του σήμερα.